Soms lopen dingen zoals ze lopen. Diederik en ik kennen elkaar nog van lang geleden en doordat iemand ons weer met elkaar in contact bracht waren we ineens weer in gesprek. Online.

Hij vertelde dat hij voorlopig in Zuid-Korea woont door het werk van zijn vrouw. Zijn gezin en hij omarmen de mogelijkheid om eens op een heel andere plek in de wereld te zijn en pakken hun kansen. Hij laat heel veel zekerheden in Nederland achter en neemt ruimte en tijd om zich te beraden op zijn carrière. Of eigenlijk, op zijn leven en de tot nu toe gemaakte keuzes.

Ik vind het heel mooi dat hij durft uit te spreken dat hij twijfelt of hij nog wel terug wil in zijn voormalige werk. Hij is er goed in, heeft er veel contacten en tevreden klanten dus het ligt voor de hand om daar bij terugkomst in Nederland gewoon weer naar terug te gaan. Toch durft hij zichzelf, zijn keuzes en kansen ter discussie te stellen. Hij ontdekte wel dat hij, door er in z’n eentje over na te denken, niet veel verder mee kwam.

En toen kwam de Ervaarring in beeld. Zou dat hem verder helpen? Tot nu toe heb ik alleen Ervaarringen begeleid door samen in dezelfde ruimte te zijn en dat werkt. Dat werkt heel goed.
We besloten het gewoon te proberen. Online. Hij met inventieve camera- en geluidsverbinding in Zuid-Korea, ik achter mijn laptop in Nijmegen. En het werkt. Gelukkig is Diederik heel handig met alle gadgets en had hij de ruimte goed voorbereid. Als vanzelf ontvouwde zich een Ervaarring zoals ik ze ken. Diederik beantwoordt mijn vragen en hoort zichzelf “hardop denken” en komt tot inzichten over wat hem nu echt drijft en waar hij meer mee wil doen in zijn leven. Waar hij na Zuid-Korea ook terecht komt.

Dit zegt hij er zelf over: “De ervaarring is een prettige methode om samen met een coach te ontdekken wat je belangrijk vindt. De coach helpt je direct in het moment aan de hand van je eigen emoties om er chocola van te maken. Zeker de moeite waard als je even niet weet waar je heen wilt met je leven.”

Wil jij ook chocola maken van je eigen twijfels, vragen en emoties? En zit je dichtbij of ver van Nijmegen? Neem contact op want dan is de Ervaarring iets voor jou. In real life of online. Ik spreek je graag!