Al jaren help ik mensen vooruit door ze respectvol te confronteren met hun gedrag en liefdevol te dwingen ander gedrag te gaan vertonen. Dat is wat ik coaching noem. En het is wat ik heel graag doe. In allerlei verschillende verschijningsvormen: het is mijn werk, ik heb mijn bedrijf ooit Coaching Mieke Miltenburg genoemd. Ik pas het toe als mentor bij de School voor Wereldverbeteraars. Eigenlijk is het altijd wat ik doe als ik met mensen aan de slag ben.

Hoe graag ik het ook doe, na verloop van tijd voelde het woord “coaching” niet meer kloppend.

Met Juul Martin, de oprichter van de School voor Wereldverbeteraars, ontwikkelde ik de Ervaarring. We probeerden de methode op mij uit. En ineens was daar het woord “ontdekselen”. Ik herinner me nog heel goed dat ik er gewoon warm van werd toen ik het een paar keer uitsprak en voelde dat het klopte, dat het is wat ik het liefste doe.

Ik zie het letterlijk voor me. Ieder van ons heeft symbolisch een potje in zich. Ik zie zo’n jampotje met een geruit dekseltje, waarschijnlijk omdat ik die potjes al jaren voor van alles en nog wat gebruik. Symbolisch heeft iedereen dus zo’n potje in zich, gevuld met mooie eigenschappen, goede kwaliteiten en waardevolle ervaringen. Om wat voor reden dan ook draaien mensen een dekseltje op hun potje en dan zit het vast. En komt al dat moois niet of niet meer tot bloei.

Daar krijg ik buikpijn van, dat vind ik zo zonde, als mensen niet profiteren van hun kwaliteiten en niet tot hun recht komen. Daar wil ik mensen graag bij helpen. Ik ga aan als ik zie dat mensen wel willen maar niet goed weten hoe of waar te beginnen. Stel je voor dat iedereen doet wat hij of zij het liefste doet en daar dan dus ook heel goed in is. Daar wordt de wereld mooier van.

Wat doe ik dan?

Ik ontdeksel en help je het deksel van je symbolische potje te draaien. Soms is dat heel spannend omdat je het er niet voor niets op hebt gedraaid. Soms zit ie heel strak en is het even zoeken hoe we het deksel los kunnen krijgen. Altijd levert het inzicht en aanleiding tot nieuw gedrag dat je wel helpt om je doel te bereiken.

Wie ben ik?

Ik ben Mieke en ik ontdeksel.

Ik zal mijn potje eens open draaien zodat je me beter kunt leren kennen. Ik ben mild voor anderen en kritisch naar mezelf en mijn eigen gezin. Dat laatste vind ik niet zo handig van mezelf dus ik ben mijn man en pubers dankbaar dat ze me geregeld een spiegel voor houden zodat ik mijn gedrag kan bij sturen.

Wie ben jij?

Ik ben een doener en ik houd van gesprekken aan de keukentafel of bij een spontane ontmoeting. Ik ben nieuwsgierig naar wat je beweegt én naar wat je tegen houdt.

Dinsdag 4 februari 2020  organiseer ik een ‘potje ontdekselen’. Een creatieve middag waarvoor jij van harte welkom bent. Schrijf je snel in want vol=vol!

  • Op een leuke manier meer over jezelf ontdekkenl

  • Meteen aan de gang met je eigen kwaliteiten

  • Naar huis boordevol inspiratie voor de toekomst

Kom je 4 februari ook een Potje Ontdekselen?

Ja, ik doe mee!